![]() Krzysztof Anders |
Krzysztof Anders, asystent w Zakładzie Optoelektroniki Instytutu Mikroelektroniki i Optoelektroniki PW, członek SPIE oraz Photonics Society of Poland, współautor ponad 100 publikacji i wystąpień konferencyjnych z zakresu fotoniki, kierownik Laboratorium Fotoniki Światłowodowej. Jachtowy Sternik Morski i Instruktor Żeglarstwa PZŻ. |
|
Emilia Fornal, doktor habilitowany nauk chemicznych, chemik analityk, specjalista w zakresie chromatografii i spektrometrii mas. Adiunkt na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie. Właścicielka firmy EMF Lab. Prowadzi działalność naukowo-badawczą, wdrożeniową, doradczą i szkoleniową. Absolwentka studiów magisterskich i doktoranckich na Wydziale Chemii Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Stopień doktora habilitowanego uzyskała decyzją Rady Wydziału Chemii Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Ukończyła studia podyplomowe menadżer projektów badawczych, PR w badaniach naukowych oraz zarządzanie projektami badawczymi i pracami rozwojowymi. Doświadczenia zawodowe zdobyła pracując naukowo w Centre national de la recherche scientifique (CNRS) w Gif-sur-Yvette we Francji, GlaxoSmithKline Research and Development (GSK) w Stevenage w Wielkiej Brytanii i Katolickim Uniwersytecie Lubelskim Jana Pawła II w Lublinie oraz podczas stażu w Laboratorium Spektrometrii Mas Uniwersytetu Stanforda (SUMS) w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Wiedzę i doświadczenie w zakresie zarządzania infrastrukturą badawczą zdobyła pełniąc przez sześć lat funkcję kierownika Pracowni Zastosowań Metod Separacji i Spektroskopii w Interdyscyplinarnym Centrum Badań Naukowych KUL oraz uczestnicząc w stażach i szkoleniach Narodowego Centrum Badań i Rozwoju (NCBR) w ramach projektu SIMS - Wsparcie zarządzania infrastrukturą badawczą. |
|
Magdalena Frąc (dr hab.), profesor nadzwyczajny w Instytucie Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk (IAPAN), specjalizacja – mikrobiologia środowiskowa, > 10 lat doświadczenia w zakresie bioróżnorodności środowiska glebowego i odpadów organicznych; ekologii, biochemii oraz różnorodności genetycznej i funkcjonalnej mikroorganizmów; zagospodarowania odpadów organicznych; wskaźników jakości środowiska i surowców rolniczych, mikromacierzy fenotypowych, praktycznego wykorzystania mikrogrzybów w biologicznej degradacji odpadów; koordynacja współpracy z ponad 40. przedsiębiorcami i innymi podmiotami gospodarczymi;
|